Ülkemiz eğitim sisteminin gerçeği olan sınavlara öğrencilerimizi sağlıklı bir şekilde hazırlamak amacıyla ilgili zümre öğretmenleriyle eğitim – öğretim yılı başından itibaren tüm detaylarıyla hazırlanan çalışma programımız sene başında velilerimize ve öğrencilerimize anlatılır. Okul, öğrenci ve velilerimiz üzerine düşen sorumluluklar paylaşılır ve çalışma programımız uygulamaya konulur.
Bu kapsamda yaptığımız çalışmalar şu şekilde detaylandırılabilir.
2008 yılından itibaren uygulanmaya başlanan yeni sınav sisteminin sonucu olarak öğrenciler 6. sınıftan itibaren 5 gün okula, 2 gün dershaneye gitmektedirler. Bu durum ilköğretim açısından düşünüldüğünde 8. sınıfın sonuna kadar 3 yıllık bir süreci kapsamaktadır. Devamında lisede de benzer bir sistemle karşılaşan öğrencinin toplamda 7 yıl süresince haftanın 7 gününü okulda ve dershanede geçireceği gerçeğiyle karşılaşmaktayız. Bu durumun çocukların ergenlik dönemleri de göz önünde bulundurulduğunda psikolojileri açısından ne gibi sonuçlara neden olacağını öngörebilmek hiç de güç değildir.
Bu durumu göz önünde bulunduran Okulumuz çalışma programını 6. sınıftan itibaren haftalık 5,5 gün olarak plânlamaktadır. Okulumuzda, hafta 5 gün değil 5,5 gündür. Bu süre içinde müfredatın işlenmesinin yanında müfredatı pekiştiren ve öğrencilerimizi sınavlara en iyi şekilde hazırlayan birçok çalışma yeterince yapılmaktadır. Öğrencilerimizin ayrıca dershaneye gitmelerine ihtiyaç kalmamaktadır. Böylece öğrencilerimizin dinlenebilecekleri ve aileleriyle birlikte vakit geçirebilecekleri bir günleri (Pazar) kalmaktadır. Bizler öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin haftaya dinlenmiş ve dingin bir şekilde başlamalarını amaçlamaktayız. Bu yöndeki uygulamalarımız sonucunda yaptığımız değerlendirmelerde Pazar günlerini öğrencilerimize ve öğretmenlerimize bırakmanın herhangi bir olumsuz sonucu tespit edilmediği gibi sınavın yaklaştığı günlerde bile öğrencilerimizde herhangi bir bıkkınlık ya da olumsuz davranışlar görülmemiştir. Bu uygulamalarımız, bundan sonraki dönemlerde de sürdürülecektir.
DERS PROGRAMI
Sınavlara yönelik derslerin saatleri MEB’in zorunlu saatlerinin üzerine zümre öğretmenlerinin çalışma plânları doğrultusunda +3 ile +5 saat arasında ders eklenerek hazırlanır. Milli Eğitim müfredatında yer alan konuların işlenmesinde sınava yönelik pek çok materyalin pekiştirme amaçlı kullanılmasına fırsat oluşturulur. Haftalık toplam 40 saat ders yapılmaktadır. Ayrıca Cumartesi programımız uygulanmaktadır.
HAFTASONU VE AKŞAM ÇALIŞMALARI
Cumartesi günleri öğle saatlerine kadar 4. sınıftan son sınıfa kadar sınavlara hazırlık çalışmaları sürdürülmektedir. Ayrıca sınava girecek olan öğrencilerimize zümrelerimizin talepleri ve yapmış olduğumuz değerlendirme sonuçlarına göre ihtiyaç doğrultusunda akşam çalışmaları yapılmaktadır. Bu çalışmalar eksiklerin giderilmesine ve konuların pekiştirilmesine yöneliktir.
GRUP ÇALIŞMALARI
Sınavlara girecek olan sınıflarımızın sınava yönelik tüm dersleri 6 – 8 kişilik gruplar halinde yapılmaktadır. Sınava yönelik derslerin tamamı grup dersi şeklinde çok özel bir programla işlenmektedir. Bu sayede ölçme değerlendirme sonuçlarına yönelik iyileştirme çalışmaları çok kısa sürede ve sonuç aldıracak şekilde uygulanmaktadır.
BİREBİR ÇALIŞMALAR
Yapılan değerlendirmeler sonunda tespit edilen durumlara göre Sınav koordinatörümüzün plânlamasıyla öğrencilerimize birebir ders yapabilecekleri imkân oluşturulmaktadır. Birebir çalışmalarımız sınava yakın yoğun bir şekilde uygulanmaktadır.
DENEME SINAVLARI
Sınavalara hazırlık sınıflarında farklı yayınevlerinden sağladığımız deneme sınavları uygulanmaktadır. Deneme sınavlarının yayınevlerinin seçiminde farklı soru tiplerini öğrencilerimize çözdürmek ve her türden ağırlıktaki sınava hazır olmalarını sağlamak amacıyla titiz bir seçim süreci yaşamaktayız.